Golden Life w Poznaniu


Jeden z czołowych
zespołów polskiego rocka połowy lat dziewięćdziesiątych XX wieku, czyli grupa
Golden Life, odwiedzi z koncertem stolicę Wielkopolski.

Golden Life to zespół założony w 1988 roku w Gdańsku i zaliczany
do kręgu Gdańskiej Sceny Alternatywnej. Muzycy czerpią inspirację z różnych
stylów, od rocka, popu, rapu po country. Na swoim koncie mają kilka przebojów, m.in.
„Oprócz” (cover „Oprócz błękitnego nieba” Marka Jackowskiego, częściej grany w
mediach niż oryginał), „Wszystko to co mam”, „Ptak i drzewo”, „Dobra, dobra,
dobra”, „Helikopter (w głowie)” czy „24.11.94” (singel poświęcony ofiarom
pożaru w hali Stoczni Gdańskiej 24 listopada 1994).
Obecny skład zespołu
Adam „Wola” Wolski – śpiew
Karol Skrzyński – perkusja
Jarosław „Pastyl” Turbiarz – gitara
Jacek „Bodek” Bogdziewicz – gitara basowa
Paweł „Smaga” Smakulski – gitara
Dyskografia
Midnight Flowers (1991)
Efil Ned Log (1993)
Natura (1994)
Bluberd (1997)
Samasyrop – Golden Hits (1999)
Gold (2000)
www.GoldenLife.pl (2003)
Gwiazdy XX wieku (2004)
Hello, Hello (2008)
AQQ akustycznie… (2012)
Koncert Golden Life odbędzie się 23 czerwca 2016r. o godz.
20:00 w BaRock Club przy ul. Wielkiej 9 w Poznaniu.
Michał Sobkowiak

Możliwość komentowania jest wyłączona.